Va repet:
CALIN POPESCU TARICEANU PRIM-MINISTRU
si
VARUJAN VOSGANIAN MINISTRU DE FINANTE,
AU FOST CEL MAI BUN GUVERN AL TARII DE DUPA 1989 !
CHIAR DACA A AVUT BALBAIELI=IN_SUFICIENTA INCREDERE IN FORTELE PROPRII,
CU TOATE ASTEA A AVUT O PRE_VIZIUNE=UN PLAN=UN PROGRAM COERENT DE GUVERNARE !
http://www.money.ro/tariceanu--am-vrut-un-gigant-energetic-pentru-ca-eram-invidios-pe-cehi_784531.htmlTăriceanu: Am vrut un gigant energetic pentru că eram invidios pe cehi
Autor: Adevarul.ro | Sursa: Adevarul | Publicat: 02 dec 2010, 23:33 | Actualizat: 03 dec 2010, 08:31
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat în această seară că ideea înființării unei companii energetice-gigant în 2007 i-a venit „dintr-un sentiment foarte omenesc, și anume invidia că cehii au o astfel de companie de valoare", adică CEZ.
La acea vreme, guvernul Tăriceanu urmărea să înființeze o companie energetică-mamut, formată din Electrica, Hidroelectrica și complexurile energetice Turceni și Rovinari.
Planul a fost anulat odată cu schimbarea guvernării la finele anului 2008, iar cel care a devenit atunci ministru al Economiei, Adriean Videanu, a propus înființarea a două companii, care să grupeze atât hidrocentrale, cât și termocentrale, mine de cărbune și reactoarele nucleare de la Cernavodă.
„Am luat un grup de consultanți și am făcut un colectiv de lucru care să îmbrace ce gândisem, care să respecte directivele europene de concurență. Astfel că am gândit o companie care să grupeze 45% din activele din energie. Ideea lui Videanu grupează 90% din piață, motiv pentru care va avea probleme de concurență", a spus Tăriceanu. Citește mai mult pe
www.adevarul.ro